Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σαλάτα Mung Bean

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου! Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για σαλάτα Mung Bean. Αυτό το δροσιστικό πιάτο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και γεμίζει με γεύσεις που θα αφήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν. Είτε ψάχνετε για μια ελαφριά επιλογή για μεσημεριανό γεύμα είτε για ένα ζωντανό συνοδευτικό, αυτή η σαλάτα είναι απλά τέλεια!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μουνγκ
1 φλιτζάνι

Αγγούρι
1

ντοματίνια
1 φλιτζάνι

Κόκκινη πιπεριά
1

Κόκκινο κρεμμύδι
1/2

Φρέσκος κόλιανδρος
1/4 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική σαλάτα με φασόλια, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Πιάστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα ξύλο κοπής, ένα σουρωτήρι, ένα μπολ ανάμειξης και ένα πιάτο σερβιρίσματος. Όσο για τα υλικά, μαζέψτε μερικά φασόλια mung, αγγούρι, ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκο ​​κόλιανδρο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αυτά τα απλά αλλά γευστικά συστατικά θα συνδυαστούν υπέροχα σε αυτό το πιάτο.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τα φασόλια mung με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα ξεπλυμένα φασόλια. Μαγειρέψτε τα για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους.
3. Όσο ψήνονται τα φασόλια, κόψτε σε μικρά κομμάτια το αγγούρι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι.
4. Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο ​​κόλιανδρο.
5. Μόλις ψηθούν τα φασόλια, τα στραγγίζουμε με τρυπητό και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα φασόλια, τα λαχανικά κομμένα σε κύβους, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
7. Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να καλυφθούν καλά με το dressing.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη σαλάτα φασολιών είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για να ξεπλύνετε τα φασόλια mung, να τα μαγειρέψετε, να ψιλοκόψετε τα λαχανικά και να ανακατέψετε τα πάντα μαζί. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που προσφέρει μια έκρηξη φρεσκάδας σε ελάχιστο χρόνο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegans, αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη ως έχει. Τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω είναι όλα φυτικής προέλευσης και ιδανικά για ένα πιάτο φιλικό προς τους vegan. Μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη ζωντανή σαλάτα Mung Bean χωρίς καμία τροποποίηση!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

✨ Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η σαλάτα σας Mung Bean θα γίνει εξαιρετική:
1. Μη διστάσετε να προσθέσετε άλλα λαχανικά ή βότανα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τα ραπανάκια, το αβοκάντο ή τα φύλλα μέντας θα έκαναν υπέροχες προσθήκες.
2. Προσαρμόστε τις ποσότητες χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, αλατιού και μαύρου πιπεριού σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Προσθέστε περισσότερα ή λιγότερα για να ταιριάζουν στο προφίλ γεύσης που επιθυμείτε.
3. Σερβίρετε τη σαλάτα παγωμένη για μια δροσερή εμπειρία. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.
4. Αυτή η σαλάτα μπορείτε να την απολαύσετε μόνη της ως ελαφρύ γεύμα ή να τη συνδυάσετε με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι για μια πιο ουσιαστική επιλογή.

Τώρα που εξερευνήσαμε την προετοιμασία και τις συμβουλές, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές διατροφικές πληροφορίες για αυτήν την υπέροχη σαλάτα με φασόλια μαγιάς.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
6g

Πρωτεΐνη
9g

Υδατάνθρακες
24 g

Ίνα
8g

Βιταμίνη C
40% DV

Σίδερο
15% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή τη ζωντανή σαλάτα Mung Bean, μεταφέρετέ την σε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος που παρουσιάζει τα πολύχρωμα υλικά. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο ή μια στύψιμο χυμού λεμονιού για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας. Αυτή η σαλάτα συνδυάζεται καλά με ψητά σουβλάκια κοτόπουλου, φιλέτα ψαριού στο φούρνο ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε ένα πλούσιο σάντουιτς. Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί και να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς για να βρείτε το τέλειο ταίρι σας!

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σαλάτα Mung Bean σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε μέσα στην πρώτη ή δύο μέρες για να διατηρήσετε τις ζωντανές γεύσεις και υφές του. Πριν σερβίρετε όποια σαλάτα έχει απομείνει, ανακατέψτε τη γρήγορα για να ξαναμοιράσει το ντρέσινγκ και να αναζωογονηθούν τα υλικά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η σαλάτα Mung Bean δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και εξαιρετικά θρεπτική. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη για την υγεία που παρέχονται από τα βασικά συστατικά του:

  1. Φασόλια Mung: Αυτά τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Προάγουν την πέψη, βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.

  2. Αγγούρι: Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τα αγγούρια σας κρατούν ενυδατωμένα και υποστηρίζουν το υγιές δέρμα. Είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Κ και κάλιο.

  3. Ντοματίνια: Αυτές οι μικρές εκρήξεις γεύσης είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς.

  4. Κόκκινη πιπεριά: Ως εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, οι κόκκινες πιπεριές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την παραγωγή κολλαγόνου. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

  5. Κόκκινο κρεμμύδι: Εκτός από το να προσθέτουν μια ευχάριστη τραγανή γεύση και γεύση, τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς και να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  6. Φρέσκος κόλιανδρος: Ο κόλιανδρος προσθέτει μια αναζωογονητική γεύση και περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και κάλιο. Μπορεί επίσης να έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνδυάζονται αρμονικά, προσφέροντας μια υγιεινή και θρεπτική γαστρονομική εμπειρία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η σαλάτα Mung Bean, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Σαλάτα με κινόα και μαύρα φασόλια
– Σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά
– Φακές σαλάτα με ψητά λαχανικά

Αυτές οι συνταγές έχουν τα ίδια ζωηρά και φρέσκα χαρακτηριστικά, παρέχοντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Καθώς δημιουργούσα αυτή τη συνταγή για σαλάτα Mung Bean, άντλησα έμπνευση από διάφορες γαστρονομικές πηγές γνωστές για τα καινοτόμα και γευστικά πιάτα τους. Διάσημοι σεφ όπως ο Ottolenghi, η μοναδική προσέγγιση του Yotam Ottolenghi στο συνδυασμό των υλικών και η έμφαση του στα φρέσκα προϊόντα επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία αυτής της σαλάτας. Επιπλέον, η Sarah Britton, η δημιουργός του δημοφιλούς ιστολογίου χορτοφαγικών τροφίμων «My New Roots», με ενέπνευσε με τη δημιουργική χρήση οσπρίων και λαχανικών στις συνταγές της. Αυτοί οι ταλαντούχοι μάγειρες συνεχίζουν να εμπνέουν και να ξεπερνούν τα όρια των γαστρονομικών απολαύσεων, ενθαρρύνοντάς μας όλους να εξερευνήσουμε νέες γεύσεις και να απολαύσουμε θρεπτικά γεύματα.

Ελπίζω να απολαμβάνετε την προετοιμασία και την απόλαυση αυτής της σαλάτας με φασόλια όπως και εγώ στη δημιουργία της. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button